Home » Nieuws » Talpa verkoopt Skoeps systeem

Talpa verkoopt Skoeps systeem

[ 4 sep 2007 | Door: Talpafan.nl | 0 Reacties | ]

endemol.jpgSkoeps de burgernieuwssite van Talpa Digital en PCM is verkocht. Nee Talpa verkoopt niet weer een onderdeel, het systeem achter Skoeps is verkocht.

Het systeem achter Skoeps is verkocht aan heel toevallig Endemol. Juist ja Endemol is net weer in handen van oa John de Mol. Endemol is de eerste partij in Nederland die gebruik gaat maken van de techniek achter burgernieuwssite Skoeps. Endemol zet de techniek in voor het gisteren gestarte initiatief Ik op TV.

Talpa Digital heeft het systeem achter Skoeps aan meer bedrijven verkocht. Al deze bedrijven gaan het systeem achter Skoeps gebruiken: DAG, Autoweek, het Nederlands Film Festival, Radio538, 3FM, Discovery Channel en Africa Interactive Media. 

Wat is Skoeps ook al weer? 

Skoeps is in 2006 van start gegaan als initiatief van PCM en Talpa. Op de site plaatsen amateurreporters video’s en foto’s. Het aanbieden van technologie en kennis over user generated content is één van de manieren waarop Skoeps geld wil verdienen, naast bijvoorbeeld het doorverkopen van foto’s.

Voor het nieuwe initiatief Ik op TV neemt Endemol feitelijk een ‘white label’ versie in gebruik van de site van Skoeps. De site van Ik op TV waarop burgerreporters video’s kunnen uploaden, is grotendeels gebaseerd op de Skoeps-site.

Voor het programma Ik op TV krijgen verslaggevers – vooral jongeren – een mobieltje waarmee ze nieuws uit de regio kunnen filmen. Voor een filmpje ontvangen jongeren spaarpunten. Filmpjes kunnen via de website worden geupload, en worden uitgezonden door een aantal regionale tv-zenders. Op dit moment zijn zo’n 120 reporters actief; dat moeten er 300 worden.

Bron: Emerce en Talpafan

Volg Talpafan.nl ook op Facebook en op Twitter
<<
>>

Reageer

Voor het reageren op berichten op Talpafan.nl gelden huisregels. Lees de disclaimer voor meer info.
Volg Talpafan.nl ook op twitter via twitter.com/talpafan.

harristonlatonia@mailxu.com