Home » SBS 6 » Oranje live op SBS 6 met de oefenwedstrijd Nederland – Japan

Oranje live op SBS 6 met de oefenwedstrijd Nederland – Japan

[ 5 sep 2009 | Door: Talpafan.nl | 0 Reacties | ]

knvbHet Nederlands elftal speelt zaterdagmiddag voor het eerst tegen het nationale team van Japan. De Japanners, drievoudig kampioen van Azië, reizen af naar Enschede. De oefeninterland vindt namelijk plaats in het stadion van FC Twente, waar Oranje nog nooit eerder speelde. Jaap Stam en oud-PSV’er Željko Petrović schuiven in de studio aan en delen hun visie op de wedstrijd. De oefeninterland Nederland – Japan is vanmiddagom 13.30 uur live te zien bij SBS 6.

Sinds de Oranjespelers onder leiding staan van bondscoach Bert van Marwijk hebben ze nog niet verloren. Zelfs grootmacht Engeland wist enkele weken terug de ongeslagen status niet te breken. De grote vraag is nu of Japan hier wel verandering in kan brengen. Omdat beide landen nooit eerder tegen elkaar speelden, is dit moeilijk te voorspellen. Nederland staat veel hoger op de FIFA-ranglijst, maar Japan won maar liefst drie van de laatste vijf toernooien van de Asian Cup. Aankomende zaterdag zal blijken hoe de onderlinge verhoudingen liggen tussen de landenteams.

Tijdens de oefeninterland tegen de Japanners maken drie nieuwelingen kans op een debuut in het nationale elftal. Eljero Elia, Glenn Loovens en Piet Velthuizen zijn opgenomen in de selectie van Oranje; zij vervangen Ryan Babel en Dirk Marcellis. Elia zat ook bij de laatste twee WK-kwalificatieduels al op de bank, maar tot een debuut kwam het nog niet. Wellicht dat Van Marwijk zaterdag wel een beroep doet op de speler van HSV.

Presentator Jan Joost van Gangelen ontvangt in de studio Jaap Stam en Željko Petrović, voormalig PSV-speler en momenteel werkzaam als assistent-trainer van HSV. Langs het veld interviewt Hans Kraay jr. de spelers en coach van Oranje. Verslaggever Leo Oldenburger levert het commentaar tijdens de live-uitzending.

SBS 6 Sport: Oefeninterland Nederland – Japan
Vanmiddag vanaf 13.00u bij SBS 6 de voorbeschouwing en om 13.30 uur live.

Volg Talpafan.nl ook op Facebook en op Twitter
<<
>>

Reageer

Voor het reageren op berichten op Talpafan.nl gelden huisregels. Lees de disclaimer voor meer info.
Volg Talpafan.nl ook op twitter via twitter.com/talpafan.

dapperrosalee@mailxu.com